Polityka Prywatności

 

Polityka Prywatności obowiązująca od 25.05.2018 r.

Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane podczas rejestracji:
W celu skorzystania z niektórych funkcji naszego systemu będziesz musiał się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o imię, nazwisko (firmę), adres zamieszkania, numer telefonu, adres e-mail oraz login i hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu bez rejestracji:
Dokonując transakcji zakupu towaru w naszym sklepie bez rejestracji zapytamy Cię o imię, nazwisko (firmę), adres zamieszkania, numer telefonu, adres e-mail, oraz dane dotyczące formy płatności. Dane te będą wykorzystywane w celu realizacji transakcji.

Dane zbierane automatycznie:
Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, przeglądanej oferty, źródło wizyt, itp. (Polityka Cookies).

Podczas wizyty na naszej witrynie zbierane są informacje o przeglądanych, wyświetlanych, zamawianych, dodawanych do koszyka i do ulubionych przez Ciebie produktów. Dzięki tym informacjom nasza oferta zostanie lepiej dopasowana do Twoich potrzeb i zaprezentujemy Ci produkty bardziej dopasowane do Twoich zainteresowań. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zbieranie tych informacji, wystarczy, że zablokujesz ciasteczka cookies w swojej przeglądarce.

Chcąc wyłączyć zbieranie danych przez Google, postępuj zgodnie ze wskazówkami dostępnymi tutaj.


Dane zbierane gdy kontaktujesz się z nami:
Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty e-mail, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres e-mail, adres zamieszkania, itp. (zależą one od formy kontaktu oraz tematu i zbierane są tylko najpotrzebniejsze dane).

Dane zbierane gdy korzystasz z aplikacji mobilnej:
Aplikację mobilną naszego sklepu możesz pobrać w każdej chwili ze Sklepu Google Play. Za jej pośrednictwem możesz przeglądać ofertę naszego sklepu oraz dokonywać zakupów. W trakcie korzystania z aplikacji mobilnej zbieramy dane niezbędne do zrealizowania zamówienia (takie same jak przy składaniu zamówień przez stronę www) oraz dodatkowo mogą być zbierane dane o urządzeniu.

Dane zbierane w trakcie logowania do konta za pośrednictwem Facebooka/Google+/PayPal:
Jest to dobrowolna opcja, z której możesz skorzystać w trakcie dokonywania zakupów w naszym sklepie. Korzystając z tej opcji przekazujesz nam dane do logowania oraz inne dane, które zostały podane w tych portalach. Ponadto logując się w ten sposób, przekazujesz do tych podmiotów informację o swojej aktywności w innych miejscach w Internecie. Nie mamy kontroli nad tymi podmiotami i nie odpowiadamy za ich działania związane z danymi, które im przekażesz.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

Dane zebrane o Tobie na naszej witrynie nie będą sprzedawane podmiotom trzecim.

Dane zebrane podczas składania zamówienia będą wykorzystane w celu realizacji transakcji.

W przypadku wybrania szybkich płatności za zamówienie, dane zostaną przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze (PayPal, PayU, IAIPay lub innej wskazanej na witrynie), w celu opłacenia złożonego zamówienia. Podanie tych danych jest obowiązkowe, jeżeli chcesz dokonać płatności w ten sposób.

W przypadku dokonania zakupów w naszym sklepie Twoje dane zostaną przekazane do wybranej przez Ciebie firmy kurierskiej, w celu realizacji zamówienia. Podanie tych danych jest obowiązkowe, jeżeli chcesz abyśmy zrealizowali zamówienie.

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera. Ponadto, w tym wypadku Twój adres e-mail może być przetwarzany przez podmiot dostarczający nam oprogramowania, lecz jedynie w celu dostarczenia Tobie Newslettera. Z Newslettera możesz wypisać się w każdej chwili, poprzez złożenie nam odpowiedniego oświadczenia o takiej rezygnacji (w szczególności poprzez kliknięcie na link rezygnacji w otrzymanej w ramach newslettera wiadomości lub przesyłając do nas wiadomość e-mail).

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Jeżeli nie wyrażasz zgody na zbieranie tych informacji, wystarczy, że zablokujesz ciasteczka cookies w swojej przeglądarce internetowej.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

 

W trakcie składania zamówienia możesz złożyć dobrowolną zgodę na wyrażenie opinii o dokonanym zakupie. Po jej wyrażeniu i zrealizowaniu zamówienia otrzymasz wiadomość e-mail, która pozwoli na jej wyrażenie.

W przypadku kontroli uprawnionych organów państwowych Twoje dane mogą zostać udostępnione ich pracownikom zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Masz prawo do żądania niezwłocznego sprostowania, uzupełnienia lub uaktualnienia danych osobowych, które Ciebie dotyczą. Możesz zrobić to także samodzielnie, logując się do swojego konta w naszym sklepie lub pisząc do nas wiadomość e-mail.

Masz prawo do żądania niezwłocznego usunięcia danych osobowych, które Ciebie dotyczą, pod warunkiem, że nie są już niezbędne do celów, w których zostały zebrane lub nie są w inny sposób przetwarzane zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Możesz to zrobić pisząc do nas wiadomość e-mail, kontaktując się osobiście lub przesyłając pismo drogą tradycyjną. W przypadku otrzymania takiego zgłoszenia zastrzegamy sobie prawo do jego weryfikacji.

Masz prawo do uzyskania informacji o treści przechowywanych na Twój temat danych osobowych.

Masz prawo do przeniesienia danych osobowych przez nas zebranych, a które Ciebie dotyczą do innego Administratora. W tym celu skontaktuj się z nami pisemnie lub za pośrednictwem wiadomości e-mail. W przypadku otrzymania takiego zgłoszenia zastrzegamy sobie prawo do jego weryfikacji.

Masz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych zebranych na Twój temat. Przetwarzanie zostanie wstrzymane pod warunkiem, że nie będą istniały podstawy prawne, które będą nadrzędne w stosunku do zgłoszonego sprzeciwu. W tym celu skontaktuj się z nami pisemnie lub za pośrednictwem wiadomości e-mail. W przypadku otrzymania takiego zgłoszenia zastrzegamy sobie prawo do jego weryfikacji.

Dodatkowe informacje

Twoje dane będą przechowywane przez okres świadczenia Ci usług (w tym utrzymywania konta w Sklepie), oraz przez okres niezbędny dla zrealizowania zwrotu, rozpoznania ewentualnej reklamacji, okres wymagany przepisami ustawy o rachunkowości, przedawnienia roszczeń cywilnoprawnych lub wygaśnięcia obowiązków wynikających z prawa podatkowego. Okres przechowywania danych w większości przypadków nie będzie dłuższy niż 6 lat.

Dane, które podajesz na naszym Sklepie, a oznaczone gwiazdką są niezbędne do zrealizowania umowy na Twoją rzecz i są zbierane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b i c Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) - dalej "Rozporządzenie". Pozostałe dane są zbierane na podstawie Twojej zgody, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia i możesz zgodę w każdej chwili wycofać.

W każdej chwili masz prawo do wniesienia skargi w związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Dane, które udostępniasz przez media społecznościowe lub portale, z których korzystasz, aby dokonywać zakupów w naszym sklepie, także te dane zbierane automatycznie przez w/w portale i media, mogą być wykorzystywane przez administratorów lub właścicieli tych portali lub mediów. Zasady wykorzystania danych przez w/w podmioty ustalają one we własnym zakresie i my nie mamy na to wpływu.


Zmiany naszej polityki prywatności

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie. W przypadku konsumentów w rozumieniu art. 22¹ Kodeksu cywilnego, poinformujemy o zmianach ze stosownym wyprzedzeniem oraz poinformujemy o przysługujących im prawach związanych z taką zmianą.

Kontakt

Administratorem przetwarzającym dane jest: KAMPsys Sp. z o.o z siedzibą w Radzionkowie,ul. Zofii Nałkowskiej 11, 41-922 Radzionków, Polska, NIP: 645-245-93-26, REGON: 240910680, zarejestrowany w Rejestrze Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000308794, którego akta rejestrowe przechowuje Sąd Rejonowy w Gliwicach.
W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza kontaktowego na stronie kontaktowej lub za pośrednictwem wiadomości e-mail.
_

KAMPsys Sp. z o.o. | ul. Zofii Nałkowskiej 11 | 41-922 Radzionków | e-mail: biuro@creativehobby.pl | NIP: 645-245-93-26

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel